Du trenger:
-to lammeskanker (nedre del av
bog/lår) til hver person, evt. kjøtt fra bog.
-litt mel og salt/pepper i en pose
-en rødløk el. vanlig løk
-to gulrøtter
-salt og pepper
-rosmarin fersk eller tørket
-en boks (hakkede) hermetiske tomater
-to fedd (eller mer) hvitløk
-to dl. vann
Del bogkjøttet i store biter. Skanken kan være hel. Ha litt mel og salt i en pose og vend kjøttstykkene i melblandingen. Ha litt smør/margarin i stekepanna og brun kjøttbitene på ganske sterk varme. Ha stykkene over i en jerngryte og tilsett løkbåter og gulrøtter i biter. Tilsett salt og litt pepper. Ha i hvitløk, hermetiske tomater og vann. Litt fersk eller tørket rosmarin setter god smak.
Sett på lokk og ha gryten i forvarmet stekeovn på 170 grader i ca 3,5 timer. Gryta kan også stå å småkoke på kokeplata i 2-3 timer.
Serveres med poteter eller hjemmelaget potetmos gjerne med litt blomkål innblandet!
Fantastisk godt!!!