Lammekjøtt av ypperste kvalitet -

fra fjell til bord.

Lammene våre lever et fritt liv ute i lag med mødrene sine. De spiser det samme som de voksne dyra, men den gode melka fra mor er avgjørende for et godt liv og god vekst. Vi gir ikke lammene våre kraftfòr, da dette tilfører ”omega 6” og dermed senker nivået av ”omega 3” i kjøttet. Dette er såkalte essensielle fettsyrer som vi mennesker må få tilført gjennom maten vi spiser. Ved å unngå kraftfòr får vi et næringsrikt kjøtt med et svært gunstig forhold mellom omega 6 og omega 3. Et rent naturprodukt med en nydelig smak, som mange synes minner om smaken av ”vilt”. På våre produkter vil du finne Debio-merket da vår gårdsdrift er økologisk og godkjent av Debio.

 

Mørning, partering og pakking gjøres på gården. Vi parterer etter kundens ønske og leverer i hovedsak hele, parterte lam i eske til kunder i hele distriktet. De fleste lammene har slaktevekt på omkring 10-12 kg. Vi produserer også noe pinnekjøtt og fenalår som har vist seg å bli svært godt mottatt.

Lammene våre lever et fritt liv ute i lag med mødrene sine. De spiser det samme som de voksne dyra, men den gode melka fra mor er avgjørende for et godt liv og god vekst

Villsauskinn med sjel og varme

 

I forbindelse med slaktingen på høsten gjør vi et utvalg av lam som det skal produseres skinn av. Skinnene må saltes og deretter sendes til et garveri som utfører den videre prosessen. Etter måneder med venting kommer de tilbake til oss med alle sine variasjoner og egenskaper. Det er en slags høytid over stunden når skinnene pakkes ut, og vi får se det endelige resultatet. Mange ønsker seg skinn med flekker og ulike fargenyanser. Noen liker lang ullfiber, andre vil ha den kortere varianten. Den siste passer godt til babyskinn. Skinnene er svært populære og passer perfekt for å gi sjel og varme til ethvert hjem.

Skinnene er svært populære og passer

perfekt for å gi sjel og varme
til ethvert hjem.

Ullgarn fra villsau

Det er artig med den typiske variasjonen vi finner i villsauens ull som farge, tegninger og nyanser. Av ulla kan man lage det flotteste garn. Villsauen, eller egentlig ”gammelnorsk korthalesau”, ble berget som rase fordi man særlig langs kysten trengte denne særegne ulla. Den var viktig for å lage gode votter til bruk på havet – derav også navnet ”sjyvottsau”. Det øverste dekklaget er langt og glansfullt, mens det innerste laget er mykt og varmt. Dagrun spinner noe garn selv, men vi sender også ull til spinneri og får tilbake et herlig godt og varmt garn i vakre og naturlige fargenyanser. Kanskje du skal la ditt neste strikkeprosjekt bli av villsauull?

Kanskje du skal la ditt neste strikkeprosjekt bli av villsauull?

Votter, tøfler og sitteunderlag i lammeskinn

 

Vi utvikler egne produkter fra lammeskinn på gården. Dagrun syr sitteunderlag i ulike fasonger og størrelser, votter og tøfler til de minste og i noen grad større skinnfeller. Utsmykking med trykk og/eller navn gjør at produktene egner seg utmerket til dåpsgaver, konfirmasjoner eller en varig og bærekraftig gave i forbindelse med andre merkedager. Hvert produkt er unikt og vi kan også levere på bestilling.

Vi utvikler egne produkter fra lammeskinn på gården.